History

The global leader in aquatics

1950s
Tropenhaus
TetraMin
Akvarisztikai forradalom

1951-ben Dr. Ulrich Baensch természettudós regisztrálta a Tropenhaus (később Tetra) céget Hannoverben. Két évvel később megalapította a BioMin laboratóriumot, ahol tesztelte és továbbfejlesztette a termékeit. Ez idő alatt számos újítást vezetett be a piacra, és több szabadalmat levédetett.

1960s
Tetra Kraft Werke
GeneralTonic
a márka fejlesztése

1962-ben a mintegy 20 főt foglalkoztató cég székhelye Melle-be költözött, és Tetra Kraft Werke nevezték át. Abban az időben Dr. Baensch már 15 gyártási folyamatokkal kapcsolatos szabadalmat és 20 védjegyet regisztrált. A cég közzétette az első akváriumi magazint, a Die Wasserfloh-Postot.

1970s
AquaSafe
Tetra Rubin
Globalizáció

Az 1970-es évek elején a gyártást új telephellyel bővítették Offeltenben. A Tetra ezután mintegy 420 alkalmazottat foglalkoztatott. Abban az időben az első Tetra expedíció az Amazon folyóknál volt. 1974-ben a céget az amerikai Warner-Lambert-csoportnak adták el, így ez volt az első lépés a globalizáció felé.

1980s
Pond Sticks
Kerti tavak meghódítása

Ekkor a kerti tavak egyre népszerűbbé váltak, és a Tetra bemutatta a Tetra Pondot, az első, teljes körű termékválasztékát a kerti tóágazatban, amely eledelt, gondozási és technikai eszközöket tartalmazott. Az innovatív Pond Sticks eledel a kerti tó felszínén úszik, így zavartalanul lehet nézni a halak étkezését.

1990s
EasyBalance
a változás ideje

A Tetra fióktelepeket nyitott Blacksburgban (VA) és Morris Plainsban (NJ). A raktározást és a forgalmazást egyesítették a Melle Tetra Logisztikai Központjában, és az Osnabrück Állatkertben pedig megnyitották a Tetra Akváriumot.

2000s
TetraMinPRO
SafeStart
a márka fejlesztése

2005-ben, az amerikai fogyasztói cikket forgalmazó Spectrum Brands vette át a vállalatot. A Melle telephelyét kibővítették töltő és csomagoló résszel, amelyet az Offelten-ről Melle-be költöztek. A 8in1 márka is integrálódott Melle oldalára.

2010s
Selection
Pond FilterStart
új márkák, új piacok

Az utóbbi években a minőségbiztosítást az IFS Food (Nemzetközi Kiemelt Szabvány) szerint készítették, és a márka designja világszerte megújult. Napjainkban egyedülálló számú szabadalmat tartunk fenn a termékekre, technológiákra és gyártási folyamatokra.